blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Ciasto makowo-białkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne na każdą kieszeń.

 Ciasto makowo-białkowe

Składniki:

Ciasto makowo-białkowe

 

  • 1 szklanka białka,
  • 1 szklanka cukier puder,
  • 1 szklanka mak,
  • 1 kostka masło,
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • olej migdałowy

 

Sposób przygotowania:

Ciasto makowo-białkowe
Wymieszać cukier, mąkę z proszkiem oraz wypłukany i wysuszony mak. Do utartego na puch masła wsypać suche składniki i starannie połączyć. Następnie wlać olejek migdałowy, dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 35 minut.

Tagi:

mak