cooked

cooked

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Ciasto marchewkowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wilgotne, miękkie i proste w wykonaniu - ciasto marchewkowe - smaczny i zdrowy wypiek, który posmakuje każdemu :)

Ciasto marchewkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto marchewkowe

 

  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mąki orkiszowej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka startej marchewki

Sposób przygotowania:

Ciasto marchewkowe
Jajka ubić mikserem z cukrem na gładką, puszystą masę. Do masy jajecznej dodać pozostałe składniki: mąki, olej, cynamon, proszek do pieczenia i wymieszać za pomocą łyżki do połączenia się składników. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Dodać do ciasta i wmieszać. Przygotowane ciasto przełożyć do formy. Piec w piekarniku w temp. 175*C przez ok 40min. Smacznego! :)
Ciasto marchewkowe
Etap 1 - jajka ubić mikserem z cukrem na puszystą masę
Ciasto marchewkowe
Etap 2 - dodać pozostałe składniki i wymieszać
Ciasto marchewkowe
Etap 3 - ciasto przełożyć do formy
Ciasto marchewkowe
Etap 4 - piec ok 40 min w temp 175 C