Ciasto marchewkowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

przepis od Marty Gessler z moimi zmianami

Ciasto marchewkowe

Składniki:

Ciasto marchewkowe

 

  • 4 jajka
  • 2 szklanki przesianej mąki (szklanka to u Mnie 165 g mąki )
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 szklanki ubitej surowej marchewki (startej na tarce)
  • 150 g masła (stopionego)
  • 2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia
  • 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
  • 4 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli

 

  • dekoracja:
  • lukier plastyczny i barwniki spożywcze

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto marchewkowe
Puszyste ciasto marchewkowe z wierzchem lukrowym, stylizowanym na ogródek warzywno- kwiatowy. Zapachniało wiosną.