zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Ciasto marchewkowe Marzenki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie w wykonaniu i łatwe ciasto marchewkowe. W smaku przypomina piernik. Jest puszyste i bardzo smaczne:)

Ciasto marchewkowe Marzenki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ciasto marchewkowe Marzenki

 

  • 1 i 1/4 szkl. oleju
  • 4 jajka (L)
  • 2 szkl. startej marchewki
  • 2 szkl. mąki
  • 1 szkl. cukru ( u nas trzcinowy)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki sody

Sposób przygotowania:

Ciasto marchewkowe Marzenki
Do utartych z cukrem jajek, dodajemy przesianą mąkę, na zmianę z olejem. Wsypujemy proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Mieszamy wszystko razem.

Obraną i umytą marchewkę, trzemy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy do ciasta i mieszamy.

Ciasto pieczemy jakieś 45 minut w 180 st. C.

Po wystudzeniu oprószamy pudrem. 
Ciasto marchewkowe Marzenki
Obraną i umytą marchewkę, trzemy na tarce o drobnych oczkach.
Ciasto marchewkowe Marzenki
Ciasto pieczemy jakieś 45 minut w 180 st. C. Po wystudzeniu oprószamy pudrem.

Tagi:

ciasto marchew