gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Ciasto marchewkowe z kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo łatwe i smaczne ciasto

Ciasto marchewkowe z kremem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto marchewkowe z kremem

 

  • 4 jajka
  • 3 szkl.startej marchwi
  • 3 szk.mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szk. oleju
  • 1 łyż. proszku do pieczenia
  • 1 łyż. sody
  • 1 łyż. cynamonu
  • krem budyniowy
  • 1 kostka margaryny

 

Sposób przygotowania:

Ciasto marchewkowe z kremem
Całe jajka utrzyj na puszystą masę wraz z cukrem, połącz z startą marchewką na małych oczkach. Dodaj przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i sodką. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, powoli wlewaj olej. Przygotowane ciasto wylej na blaszkę i piecz około 45 min. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrój ciasto wzdłuż na połowę. Posmaruj wcześniej przygotowanym kremem, według przepisu na opakowaniu, przykryj drugą częścią ciasta i gotowe.
Ciasto marchewkowe z kremem
Całe jajka utrzyj wraz z cukrem na puszystą masę
Ciasto marchewkowe z kremem
Marchewkę zetrzyj na tarce o małych oczkach
Ciasto marchewkowe z kremem
Krem budyniowy przygotuj według przepisu na opakowaniu