Ciasto mieszane

Biszkopty « poprzedni | następny »
katarzynka455 - Przepis na: Ciasto mieszane offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 589
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ciasto mieszane
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Trochę myląca nazwa ciasta.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto mieszane - SKŁADNIKI:

  • ciasto kruche
  • mąka 1,5 szklanki
  • margaryna 1/2 kostki
  • cukier 1/2 szklanki
  • kakao 2 łyżki
  • żółtka 2 szt
  • śmietana 1-2 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • ciasto biszkoptowe
  • jajka 4 szt
  • mąka 1 szklanka
  • cukier 3/4 szklanki
  • cukier waniliowy 1 opakowanie

Ciasto mieszane - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto kruche Zagniatamy podane składniki i wkładamy do lodówki (gdyby ciasto było zbyt suche dodać śmietanę, a gdy jest zbyt mokre podsypać mąką). Jabłka obieramy, kroimy na kawałki. Można skropić sokiem z cytryny. Kruchym ciastem wylepiamy przygotowaną blaszkę. Trochę ciasta zostawiamy i zamrażamy. Na ciasto wykładamy jabłka i oprószamy cynamonem. Ciasto biszkoptowe Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy, dodajemy oba cukry i żółtka. Na koniec dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Można dodać dowolny aromat. Ciastem biszkoptowym zalewamy jabłka. Zmrożone ciasto ścieramy na tartce na biszkopt. Pieczemy ok. 40 min. w 180st


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto mieszane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Roladka z surową masą jabłeczną Serowe ciasto z brzoskwiniami Duuuży Michałek
Zebra z brzoskwiniami Rolada biszkoptowa z jabłkami od Zbysiowej Sernik ze śliwkami
Rolada z brzoskwiniami Ciasto Kinder Pingui Sernik na zimno
Sernik składany Malinowy torcik Rolada z białą czekoladą i ciastecz. brzoskwinią

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane