Tit

Tit

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 820]

Ciasto miodowo-cytrynowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Margarynę, miód i cukier zagotować i ostudzić. Do masy dodać jajka, mąkę i sodę oczyszczoną. Ciasto wyrobić i podzielić na trzy cz

Ciasto miodowo-cytrynowe

Składniki:

Ciasto miodowo-cytrynowe

Sposób przygotowania:

Ciasto miodowo-cytrynowe

Margarynę, miód i cukier zagotować i ostudzić. Do masy dodać jajka, mąkę i sodę oczyszczoną. Ciasto wyrobić i podzielić na trzy części. Każdą piec osobno w wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie 25x36 cm. Piec przez ok. 15 min w temperaturze 150 stopni. Zagotować mleko z cukrem. Do gotującego się mleka wsypać kaszę mannę i trochę pogotować mieszając. Ostudzić. Masło utrzeć z margaryną na puszystą masę. Stopniowo dodać kaszę mannę i sok z cytryn. Upieczone placki przełożyć kremem.

Redakcja poleca: