mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ciasto Mocca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, bardzo kremowe ciasto o smaku kawy

Ciasto Mocca

Składniki:

Ciasto Mocca

 

  • 1 Biszkopt
  • 2 budynie śmietankowe
  • 3/4 l mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 1 szklanka kawy cappuccino
  • 1/2 szklanki kawy
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki wiórków czekoladowych

Sposób przygotowania:

Ciasto Mocca
Biszkopt przekrawam na pół. Nasączam ostudzoną kawą z cukrem. Proszek budyniowy mieszam z kawą cappuccino. Dodaję proszki do szklanki mleka, a resztę mleka doprowadzam do zagotowania. Do gotującego się mleka wlewam dokładnie rozpuszczone proszki z cukrem. Gotuję budyń kawowy.
Wykładam 3/4 kremowej masy na biszkopt. Przykrywam. Smaruję resztą masy, posypuję wiórkami czekoladowymi.
Wstawiam do lodówki do schłodzenia.

Tagi:

biszkopt kawa