Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Ciasto na pizzę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo proste w wykonaniu i smaczne ciasto na pizzę. Idealne zarówno do tradycyjnej pizzy, jak i do calzone.

Ciasto na pizzę

Składniki:

Ciasto na pizzę

 

Sposób przygotowania:

Ciasto na pizzę
Drożdże rozrobić z mlekiem i ciepłą wodą. Mąkę przesiać do sporej miski, dodać olej i sól. Wlać rozczyn z drożdży i wymieszać ręką. Ciasto wyrabiać przez 10-15 minut, co jakiś czas rzucając nim mocno do miski. Dzięki temu ciasto szybciej będzie wyrobione. Gdy ciasto będzie sprężyste, odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie możemy ciasto podzielić i przygotować pizzę.