Agunia

Agunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Ciasto owocowe z kruszonką.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszniutkie ciasto do kawusi:)

Ciasto owocowe z kruszonką. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto owocowe z kruszonką.

 

  • CIASTO:
  • 150g mąki pszennej
  • 100g mąki ziemniaczanej
  • 125g masła miękkiego
  • 250g cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1/2 kg owoców(Ja dałam truskawki)mogą tez być śliwki lub rabarbar.
  • Cukier puder do posypania
  • KRUSZONKA:
  • 250g maki pszennej
  • 100g masła miękkiego
  • 100g cukru
  • 1 op.cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Ciasto owocowe z kruszonką.
CIASTO: Do miski wsypujemy obydwie mąki, proszek do pieczenia, jaja, cukier, miękkie masło i miksujemy mikserem na jednolitą masę.Blachę smarujemy masłem i posypujemy bułką tarta wykładamy ciasto na blaszkę równomiernie na wierzch układamy owoce(Truskawki)i posypujemy gęsto kruszonką . KRUSZONKA: Wszystkie składniki wsypujemy do miski i wyrabiamy kruszonkę rękoma aż wszystkie składniki się połączą i gotowe do posypania ciasta. Pieczemy ok 35 minut w rozgrzanym piekarniku w 180st.Smacznego.
Ciasto owocowe z kruszonką.
Etap 1