Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ciasto piernikowe z miodem i oliwą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Piernik to ciasto znane, smaczne, można go przełożyć konfiturą lub marmoladą

Ciasto piernikowe z miodem i oliwą

Składniki:

Ciasto piernikowe z miodem i oliwą

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto piernikowe z miodem i oliwą
Sodę wymieszać ze śmietaną. Miód rozpuścić, ostudzić. Żółtka z cukrem utrzeć dodając stopniowo oliwę. Następnie ciągle mieszając dodawać, ostudzony miód na przemian z mąkę wymieszaną z przyprawami i śmietanę. Na końcu połączyć ze sztywno ubitą pianę z białek. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 1 godz, próbować patyczkiem.