gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Ciasto porzeczkowe wg gosiek i edzia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do kruszonki możesz dodać zarumienione płatki migdałowe,wiórki kokosowe lub płatki kukurydziane.Kruszonka od razu będzie smakowała inaczej.

Ciasto porzeczkowe wg gosiek i edzia

Składniki:

Ciasto porzeczkowe wg gosiek i edzia

 

Sposób przygotowania:

Ciasto porzeczkowe wg gosiek i edzia
Do żółtek dodaj 20 dag posiekanej margaryny. Wsyp mąkę, 3/4 szklanki cukru i szczyptę soli. Szybkimi ruchami ugnieć ze składników ciasto i włóż do lodówki na 20 min. Agrest i porzeczki umyj i osusz. Ciasto wyjmij z lodówki 1/4 ciasta odłóż a resztą wylep dno natłuszczonej blachy. Wyłóż owoce. Odłożone ciasto ugnieć z pozostałym masłem i cukrem. Przygotowaną kruszonką posyp owoce na cieście. Ciasto piecz ok 45 min.