aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

ciasto porzeczkowo- budyniowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne ciasto jogurtowe, każdy musi je spróbować

ciasto porzeczkowo- budyniowe

Składniki:

ciasto porzeczkowo- budyniowe

 

  • 1 mały jogurt naturalny,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • jajka 3,
  • 1 kostka margaryny Kasii,
  • 1 łyzeczka proszku do pieczenia,
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 budyń waniliowy,
  • 100 g porzeczki czerwone

Sposób przygotowania:

ciasto porzeczkowo- budyniowe
Miksujemy żółtka z jogurtem i rozpuszczoną margaryną. Następnie dodajemy mąke, cukier i proszek do pieczenia. Osobno ubijamy pianę z białek i dodajmy do ciasta, mieszając łyżką. Przelewamy na wysmarowaną blachę. Budyń robimy wg przepisu na opakowaniu, połowę na zmianę z porzeczkami układamy na cieście.. Pieczemy ok godziny w 200 stopniach.

Tagi:

jajko jajka