Ciasto Pszczółka

Z kremem « poprzedni | następny »
madi356 - Przepis na: Ciasto Pszczółka offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 494
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ciasto Pszczółka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Smaczne ciasto z dodatkiem kokosu.


trudność: średne
czas:

Ciasto Pszczółka - SKŁADNIKI:

  • Ciasto:
  • 3/4 kostki margaryny,
  • 20 dag cukru,
  • 50 dag mąki,
  • 4 jajka,
  • 1 op proszku do pieczenia,
  • 1 op cukru waniliowego,
  • 6 łyżek mleka,
  • Masa kokosowa:
  • 200 g wiórek kokosowych,
  • 10 dag margaryny,
  • 20 dag cukru,
  • 7 łyżek mleka,
  • Masa budyniowa:
  • 2 op budyniu śmietankowego,
  • 1/2 l mleka,
  • 6 łyżek cukru,
  • 1 kostka masła

Ciasto Pszczółka - PRZYGOTOWANIE:

Przygotowujemy ciasto: miękką margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym oraz z żółtkami. Z białek ubijamy sztywną pianę. Do masy z margaryny dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz mleko, a także pianę z białek. Składniki dokładnie mieszamy. Następnie ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
W międzyczasie przygotowujemy wiórka kokosowe. W tym celu wszystkie składniki masy kokosowej przekładamy do rondelka, zagotowujemy, a następnie smażymy cały czas mieszając. Gdy masa już będzie gotowa odstawiamy ją do wystudzenia. Następnie ostudzoną masę wykładamy na ciasto. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180*C i pieczemy godzinę.
Po upieczeniu ciasto studzimy, a następnie przekrawamy na pół.
Przygotowujemy masę budyniową: budynie gotujemy na mleku, odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie do utartego masła dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Ucieramy.
Następnie przekrojone ciasto przekładamy masą budyniową, wierzch polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg sprawdzonego przepisu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto Pszczółka (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2011-11-05 17:12
Jadłam podobne u koleżanki i było pyszne.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z kremem
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Tarta makowo- pomarańczowa Dyniowa karpatka
Ciasto kajmakowo-makowe z jabłkami Ciasto z prince polo Kostka cappuccino z rumem i rodzynkami
Miodownik z orzechami Jabłkowy przekładaniec Ciasto czekoladowe z kremem dyniowym
Pie de limon- tarta cytrynowa Ananasowiec z kokosem Napoleonka na kruchym cieście

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane