Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ciasto śmietankowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Z masła, cukru, mąki, jajek i olejku migdałowego zagnieść ciasto. Podzielić ciasto

Ciasto śmietankowe

Składniki:

Ciasto śmietankowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto śmietankowe
Z masła, cukru, mąki, jajek i olejku migdałowego zagnieść ciasto. Podzielić ciasto tak, aby wyłożyć dno i boki wysokiej okrągłej formy oraz pozostawić krążek na przykrycie. Formę wyłożoną ciastem zapiec. Śmietankę ubić na lodzie na gęstą pianę, dodać wanilię, cukier i mąkę ziemniaczaną, wymieszać i wlać do formy z zapieczonym ciastem. Przykryć krążkiem ciasta i wstawić do letniego pieca na ok 1/2 godz.

Tagi:

jajko jajka