Ciasto Stefanka

Ciasta « poprzedni | następny »
mała czarna offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 20
Ciasto Stefanka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

pyszne ciasto Stefanka dla niedbających o linie:)


trudność: średne
czas:

Ciasto Stefanka - SKŁADNIKI:

  • 1 litr mleka,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 szklanka kaszy manny,
  • 2 łyżki kakao,
  • cukier waniliowy
  • 2łyzki wiórków kokosowych,
  • 5 paczek herbatników.
  • Polewa:
  • pół kostki margaryny,
  • pół szklanki cukru pudru,
  • 2-3 łyżki kakao,
  • 2 łyżki gorącej wody.

Ciasto Stefanka - PRZYGOTOWANIE:

Mleko,margarynę i cukier zagotować.Następnie po trochu wsypywać kaszę cały czas mieszając.Gdy zgęstnieje wsypać kakao.Blachę wyłożyć herbatnikami.Wlać na nie gorącą masę.Na wierzch ułożyć(lekko ucisnąć)herbatniki.polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.. Przygotowanie polewy:Margarynę rozpuścić, zdjąć z ognia i wsypać cukier i kakao..Wlać gorącą wod, mieszać aż polewa zgęstnieje-wtedy polać całą powierzchnię ciasta.Do masy dodać rodzynki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto Stefanka (strona 1 z 1)  
fuksja

fuksja
offline

2009-01-05 21:45
Mniam mniam, taka jak moj Tatko robi:) tylko bez wiorkow
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino Dyniowe buchty z marmoladą
Ciasto Bawole oczy Sernikobrownies z dynią Lekkie ciasto z malinami
Dyniowy sernik z dyniową galaretką Ciasto na zimno 3 bit Kakaowo - serowe ciasto
Ciasto czekoladowe Limonkowy torcik z kiwi Aromatyczne ciasto z dynią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane