Ciasto Stefanka

Ciasta « poprzedni | następny »
mała czarna - Przepis na: Ciasto Stefanka offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 20
Ciasto Stefanka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

pyszne ciasto Stefanka dla niedbających o linie:)


trudność: średne
czas:

Ciasto Stefanka - SKŁADNIKI:

  • 1 litr mleka,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 szklanka kaszy manny,
  • 2 łyżki kakao,
  • cukier waniliowy
  • 2łyzki wiórków kokosowych,
  • 5 paczek herbatników.
  • Polewa:
  • pół kostki margaryny,
  • pół szklanki cukru pudru,
  • 2-3 łyżki kakao,
  • 2 łyżki gorącej wody.

Ciasto Stefanka - PRZYGOTOWANIE:

Mleko,margarynę i cukier zagotować.Następnie po trochu wsypywać kaszę cały czas mieszając.Gdy zgęstnieje wsypać kakao.Blachę wyłożyć herbatnikami.Wlać na nie gorącą masę.Na wierzch ułożyć(lekko ucisnąć)herbatniki.polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.. Przygotowanie polewy:Margarynę rozpuścić, zdjąć z ognia i wsypać cukier i kakao..Wlać gorącą wod, mieszać aż polewa zgęstnieje-wtedy polać całą powierzchnię ciasta.Do masy dodać rodzynki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto Stefanka (strona 1 z 1)  
fuksja

fuksja
offline

2009-01-05 21:45
Mniam mniam, taka jak moj Tatko robi:) tylko bez wiorkow
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Orzechowy z bezą Babka piernikowa Ciasto  chmurka
Sernik Tiramisu Fale dunaju z gruszkami Drożdżówki z dżemem jagodowym
Pełnoziarnista tarta z jabłkami Ciasto drożdżowe ze śliwkami Torcik bezowy z kremem toffi
Mocno kokosowe ciacho Sernik na zimno z bananami Marchwiowy metrowiec

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane