LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Ciasto świąteczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smakowite, szybkie i tanie. Jeśli ktoś lubi można przełożyc kremem i polac czekoladą.

Ciasto świąteczne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto świąteczne

 

  • margaryna 0,5
  • cukier puder 1 szklanka
  • cukier waniliowy 1
  • dżem (jabłkowy) 3 pełne łyżki
  • goździki 3
  • cynamon 2 łyżeczki
  • kakao 2 czubate łyżki
  • jaja 2
  • mleko 1 łyżka
  • soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
  • mąka pszenna 2 szklanki

Sposób przygotowania:

Ciasto świąteczne
Margarynę rozetrzec z cukrem pudrem i waniliowym. Dodac dżem, nadal ucierac (może się zważyc, ale to nie przeszkadza). Podczas ucierania dodac goździki, cynamon, kakao, mleko, jaja, a na koniec mąkę wymieszaną z sodą. Dokładnie wyrobic. Wylac na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 40 minut.
Ciasto świąteczne
Ucieranie margaryny z cukrem pudrem i waniliowym.
Ciasto świąteczne
Dodanie dżemu jabłkowego do utartej margaryny z cukrem.
Ciasto świąteczne
Dodanie kakao i cynamonu do masy z margaryną.
Ciasto świąteczne
Goździki dodane do masy ciasta z dżemem.

Tagi:

świąteczne