Ciasto trójniak

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto trójniak

Ciasto trójniak

Składniki:

Ciasto trójniak

 

  • 2 szkl mąki
  • 25 dag masła roślinnego
  • 8 łyżek oleju
  • 5 jaj
  • 1 szkl cukru
  • 1 łyżka octu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao ciemnego
  • 1/2 szkl maku
  • zapach waniliowy

Sposób przygotowania:

Ciasto trójniak
Ucieramy masło roślinne z żółtkami i cukrem.Następnie dodajemy proszek do pieczenia,ocet,olej i zapach waniliowy. Wszystko razem dokładnie ucieramy. Na stolnicę wysypujemy 2 szkl mąki i do niej wykładamy ubitą pianę i starannie mieszamy. Dzielimy ciasto na 3 części: Do 1 dodajemy łyżkę mąki Do 2 dodajemy łyżkę kakao Do 3 dodajemy 1/2 szkl maku. Najpierw ciasto białe, później ciemne i na końcu z makiem na wierzch. Smacznego!!:)

Tagi:

mak