misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Ciasto tureckie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Ciasto jest dobre chociaż krem wymaga staranności.

Ciasto tureckie

Składniki:

Ciasto tureckie

 

 

  • Masa:
  • 1 masło
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 szklanka zsiadłego mleka
  • 1 cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Ciasto tureckie
Utrzeć margarynę z cukrem ,dodać resztę składników oprócz kakao . Ciasto podzielić na 2 części,do jednej dodać kakao druga ma być biała.Upiec dwa placki. zrobić masę:oba cukry i masło utrzeć na pulchną masę, dalej ucierać dodając po łyżce zsiadłego mleka. Dodam,że zsiadłe mleko sama robilam i do kremu daje się samo gęste bez serwatki.W kartonikach mleko nie zsiada się! Powinien wyjść puszysty krem o winnym smaku. Oba placki przełożyć masą, dowolnie ozdobić.

Tagi:

jajko jajka