eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Ciasto ucierane Eli z rabarbarem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam ciasto ucierane z dodatkiem rabarbaru. Ciasto jest puszyste i wszystkim bardzo smakuje.

Ciasto ucierane Eli z rabarbarem

Składniki:

Ciasto ucierane Eli z rabarbarem

ciasto

rabarbar

Sposób przygotowania:

Ciasto ucierane Eli z rabarbarem

przygotowanie rabarbaru

Ciasto ucierane Eli z rabarbarem
Obrany z włókien,opłukany i osuszony rabarbar pokroić.

Rabarbar obrać z włókien, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić.

przygotowanie ciasta

Ciasto ucierane Eli z rabarbarem
Odważyć dwieście pięćdziesiąt gram cukru.

Przygotować cukier.

przygotowanie ciasta cd

Ciasto ucierane Eli z rabarbarem
Wyjętą z lodówki margarynę odpakować i zostawić żeby zmiękła.

Margarynę wyjąć z lodówki żeby zmiękła.

przygotowanie ciasta cd

Ciasto ucierane Eli z rabarbarem
Wybijać jajka pojedynczo do kubeczka i przelewać do miski.

Jajka wybijać po jednym do kubka i wlewać do miski.

przygotowanie ciasta cd

Ciasto ucierane Eli z rabarbarem
Przesiać mąkę ziemniaczaną, pszenną i proszek do pieczenia.

Do miski przesiać mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia.

przygotowanie ciasta cd

Ciasto ucierane Eli z rabarbarem

Przygotować pół szklanki mleka.

przygotowanie ciasta cd

Ciasto ucierane Eli z rabarbarem

Do miski włożyć margarynę, cukier i ucierać aż masa będzie biała. Do masy dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Dodawać mąkę, mleko i mieszać. Blachę 36 X 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto.

przygotowanie ciasta cd

Ciasto ucierane Eli z rabarbarem

Na wierzch ciasta wyłożyć rabarbar. Piec ciasto przez około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ( z termoobiegiem 160 stopni ). Po ostudzeniu posypać ciasto cukrem pudrem. Smacznego!