Strona główna Ciasto ucierane z jabłkami

Ciasto ucierane z jabłkami

Ciasta « poprzedni | następny »
zofijka - autor przepisu Ciasto ucierane z jabłkami offline

Kucharz
Przepisy: 19
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Ciasto ucierane z jabłkami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Zamiast szarlotki....letnie ciasto z jabłkami


trudność: łatwe
czas:

Ciasto ucierane z jabłkami - SKŁADNIKI:

  • 3 jajka
  • 15 dkg cukru
  • 5 łyżek oleju (dałam z pestek winogron)
  • 2 szkl.mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl. śmietany
  • 4 duże jabłka
  • olejek rumowy-kilka kropli

Ciasto ucierane z jabłkami - PRZYGOTOWANIE:

Jaja z cukrem utrzeć mikserem na puszystą pianę,dodać aromat, odrobinę soli oraz olej i nadal ucierając dodawać przesianą mąkę z proszkiem i śmietanę.Średnią tortownicę wysmarować tłuszczem,wysypać bułką tartą, a następnie wlać ciasto. Jabłka obrać pokroić na ósemki ( bez gniazd ),układać na cieście grubszą częścią do góry.Piec 45 minut w 180 st.C. Po upieczeniu ,posypać cukrem pudrem.SMACZNEGO :)



Komentarze do Ciasto ucierane z jabłkami (strona 1 z 1)  
Evi

Evi
offline

2010-08-02 23:32
Proste i smaczne ! 5 !
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Prosty baranek wielkanocny Świąteczne ciastka przekładane marmoladą Tygrysek- ciasto składane
Mazurek czekoladowy Babka piaskowa na wielkanoc Zrolowana babka drożdżowa
Świąteczna Baba na oleju Szarlotka tatrzańska Sernik wiedeński
Cytrynowa baba wielkanocna Marchewkowo-anansowy tort z migdałami i kokosem Sernik truskawkowo-waniliowy
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane