Ciasto Wenus

Biszkopty « poprzedni | następny »
Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Ciasto Wenus
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo dobre ciasto do kawy.


trudność: średnie
czas:

Ciasto Wenus - SKŁADNIKI:

  • Biszkopt:
  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4 szklanki maki zwykłej
  • 3/4 szklanki maki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa serowa:
  • 1 szt śnieżka
  • 25-30 ser biały
  • 2 szt galaretka cytrynowa
  • 1/2 l śmietany 30% łaciata
  • 1 szt dżem brzoskwiniowy
  • Posypka:
  • 10 dag kokos
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki masła

Ciasto Wenus - PRZYGOTOWANIE:

Upiec biszkopt z podanych składników i przekroić na pół. Ser biały zemleć w maszynce, ugotować wodę 3/4l i rozpuścić w niej galaretkę. Ubić śmietanę łaciatą i śnieżkę - połączyć razem dodać tężejącą galaretkę. Włożyć biszkopt (połowę) do blaszki i wylać całą mas ę (można obstawić papierem). Przykryć drugą częścią biszkopta i wstawić do lodówki. Na patelni rozgrzać masło dodać cukier i kokos, zrumienić. Ciasto posmarować dżemem brzoskwiniowym i posypać zrumienionym kokosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto Wenus  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Ciasto piernikowo-porzeczkowe Torcik niebo i ziemia Ciasto lekki puch
 Przekładaniec Agi Tort warstwowy piernikowo-pomarańczowy Biszkopt z jabłkami i galaretką
Biszkopt z jabłkami i kokosem Rolada czekoladowa z prażonym słonecznikiem Mini torciki à la Sacher
Tort orzechowy na moje 30 urodziny Wuzetka z twarogiem Ciasto torcikowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane