Ciasto Wenus

Biszkopty « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: Ciasto Wenus offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Ciasto Wenus
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo dobre ciasto do kawy.


trudność: średne
czas:

Ciasto Wenus - SKŁADNIKI:

  • Biszkopt:
  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4 szklanki maki zwykłej
  • 3/4 szklanki maki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa serowa:
  • 1 szt śnieżka
  • 25-30 ser biały
  • 2 szt galaretka cytrynowa
  • 1/2 l śmietany 30% łaciata
  • 1 szt dżem brzoskwiniowy
  • Posypka:
  • 10 dag kokos
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki masła

Ciasto Wenus - PRZYGOTOWANIE:

Upiec biszkopt z podanych składników i przekroić na pół. Ser biały zemleć w maszynce, ugotować wodę 3/4l i rozpuścić w niej galaretkę. Ubić śmietanę łaciatą i śnieżkę - połączyć razem dodać tężejącą galaretkę. Włożyć biszkopt (połowę) do blaszki i wylać całą mas ę (można obstawić papierem). Przykryć drugą częścią biszkopta i wstawić do lodówki. Na patelni rozgrzać masło dodać cukier i kokos, zrumienić. Ciasto posmarować dżemem brzoskwiniowym i posypać zrumienionym kokosem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto Wenus  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Kosmiczne ciasto szpinakowe Truskawkowy obłoczek Kilimandżaro z pijanymi figami
Ciasto z kokosem Ciasto Łabędzi Puch Makowo-kokosowe
Kilimandżaro - ciasto z jabłkami Orzeźwiający piegus z kokosem i galaretką kiwi Ciasto z galaretką i ananasem
Jabłkowo-orzechowe cudo Ciasto cytrynowe Śmietanowiec z brzoskwiniami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane