malgorzata

malgorzata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 15]

Ciasto z brzoskwiniami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie ciasto na sobotnie popoludnie

Ciasto z brzoskwiniami

Składniki:

Ciasto z brzoskwiniami

 

  • 2 jajka
  • 100g cukru
  • 2 lyzki wody
  • troche mniej niz 150 g maki
  • budyn waniliowy
  • 1/2 paczki proszku do pieczenia
  • brzoskwinie
  • tortengus

Sposób przygotowania:

Ciasto z brzoskwiniami
Jajka, cukier i wode zmiksowac na puszysta mase. Make zmieszac z budyniem waniliowym tak, zeby bylo 150 g. Dodac do masy i krotko wymieszac. Dodac proszek do pieczenia. Piec ok. 10-12 minut w termoobiegu o temt.160°C. Brzoskwinie pokroic i ulozyc na schlodzonym ciescie. Przygotowac Tortengus: zawartosc torebki wymieszac z 2 lyzkami cukru, dodac 1/4 litra wody i zagotowac. Ostudzic jedna minute i polac ciasto. Ciasto pozostawic do schodzenia az tortengus stwardnieje. Smacznego!

Tagi:

jajko jajka mak