jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciasto z czarną porzeczką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

kolorowe ciasto z porzeczkami na większe uroczystości

Ciasto z czarną porzeczką

Składniki:

Ciasto z czarną porzeczką

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z czarną porzeczką
Porzeczki przebrać i umyć. Odłożyć kilka owoców, a pozostałe zmiksować. Odjąć 2 łyżki cukru pudru, a resztę wsypać do garnka, zalać 2 szklankami wody, podgrzewać mieszając. Gotować na dużym ogniu przez 2 minuty, po czym zdjąć dodać porzeczkowy mus i żelatynę. W połowie ubijania dodać pozostały cukier puder i dobrze ostudzony mus porzeczkowy. Mieszać do otrzymania jednolitej masy. posmarować masłem foremkę, wlać do niej połowę przygotowanej masy. Położyć na nią cienki biszkopt, dociskając lekko. Na wierzch wylać resztę masy. Wstawić do lodówki na 4 godziny, po tym czasie wyjąć z formy. Ciasto udekorować porzeczkami.

Tagi:

biszkopt