Babeczka35

Babeczka35

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1029]

Ciasto z czarnymi porzeczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo pyszne i puszyste ciasto.Po za sezonem możemy użyć mrożonych owoców.Możemy je również oprószyć cukrem pudrem.

Ciasto z czarnymi porzeczkami

Składniki:

Ciasto z czarnymi porzeczkami

 

  • 2 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka śmietany 12 %
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • około 1 szklanka czarnej porzeczki

Sposób przygotowania:

Ciasto z czarnymi porzeczkami
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym,następnie dodajemy śmietanę,olej,proszek i mąkę,dokładnie miksujemy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia,o średnicy 23 cm.Wierzch ciasta posypujemy owocami. Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni.Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone.

Tagi:

jajko jajka