Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2268]

Książka Kucharska: Ciasta i desery z czereśniami

Ciasto z czereśniami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Umyte czereśnie wydrylować, posypać cukrem, odstawić na 30 minut. Jajka ubić na jednolitą

Ciasto z czereśniami

Składniki:

Ciasto z czereśniami

Sposób przygotowania:

Ciasto z czereśniami

Umyte czereśnie wydrylować, posypać cukrem, odstawić na 30 minut. Jajka ubić na jednolitą masę, dodać przesianą mąkę, sól, cukier puder. Dolać mleko i nadal mieszać do połączenia wszystkich składników. Odsączone owoce wcześniej ułożyć w natłuszczonej formie, zalać je przygotowanym ciastem. Piec 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Podawać gorące lub zimne, posypane cukrem pudrem.

Redakcja poleca: