Ciasto z czereśniami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Ciasta i desery z czereśniami

Babcia Halinka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1
Ciasto z czereśniami
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Umyte czereśnie wydrylować, posypać cukrem, odstawić na 30 minut. Jajka ubić na jednolitą


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Ciasto z czereśniami - SKŁADNIKI:

  • 500 g czarnych czereśni
  • 50 g cukru
  • 125 g mąki
  • cukier puder do posypania
  • 50 g cukru pudru
  • 0,3 l mleka
  • 3 jajka
  • sól

Ciasto z czereśniami - PRZYGOTOWANIE:

Umyte czereśnie wydrylować, posypać cukrem, odstawić na 30 minut. Jajka ubić na jednolitą masę, dodać przesianą mąkę, sól, cukier puder. Dolać mleko i nadal mieszać do połączenia wszystkich składników. Odsączone owoce wcześniej ułożyć w natłuszczonej formie, zalać je przygotowanym ciastem. Piec 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Podawać gorące lub zimne, posypane cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto z czereśniami (strona 1 z 1)  
Magdusia1312

Magdusia1312
offline

2008-12-03 21:24
takie an lato dobre
Skomentuj
Oceń:
0
elutka

elutka
offline

2008-12-09 00:00
ale fajniutkie
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino Dyniowe buchty z marmoladą Ciasto Bawole oczy
Sernikobrownies z dynią Lekkie ciasto z malinami Dyniowy sernik z dyniową galaretką
Ciasto na zimno 3 bit Kakaowo - serowe ciasto Ciasto czekoladowe
Limonkowy torcik z kiwi Aromatyczne ciasto z dynią Ślimaczki dyniowe z maślano-cynamonowym wnętrzem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane