eluchap

eluchap

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy na dania z jagodami

Ciasto z jagodami i kruszonką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kiedy pojawią się jagody zapraszam do upieczenia Ciasto z jagodami i kruszonką.

Ciasto z jagodami i kruszonką

Składniki:

Ciasto z jagodami i kruszonką

 

 

  • Krem:
  • 400g kwaśnej gęstej śmietany
  • 300g twarogu śmietankowego
  • 1 paczka budyniu śmietankowego 40g
  • 80g cukru
  • 3 jajka
  • 500g jagód
  • cukier puder do dekoracji

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z jagodami i kruszonką
Ciasto: Miękką margarynę starannie zagnieść z cukrem, jajkiem, żółtkiem, mąką ,mielonymi migdałami, proszkiem do pieczenia, szczyptą soli. Około 3/4 ciasta kruchego przełożyć do tortownicy o średnicy 26cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Krem: Kwaśną śmietanę, twaróg śmietankowy utrzeć na gładką masę z 3 jajkami,80g cukru i budyniem. Dodać 2/3 jagód. Wlać krem. Po30 minutach pieczenia wyjąc ciasto z piekarnika posypać wierzch kruszonką i jagodami. Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia. Na koniec posypać cukrem pudrem. Temperatura piekarnika: 175C Czas pieczenia: 60 minut