gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Ciasto z kremem i wiórkami kokosowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pieczemy biszkopt, przygotowujemy krem....

Ciasto z kremem i wiórkami kokosowymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z kremem i wiórkami kokosowymi

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z kremem i wiórkami kokosowymi
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i szklankę cukru i ponownie ubijamy na puszystą masę. Następnie do masy dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na posmarowaną margarynę i posypaną bułką tartą blachę. Biszkopt pieczemy w temp. 180 stopni ok. 30 minut. Biszkopt studzimy. Krem do karpatki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. (z mlekiem i margaryną w zależności od tego co pisze na opakowaniu). Jedną łyżkę margaryny roztapiamy w małym garnuszku, dodajemy dwie łyżeczki cukru i mieszamy do rozpuszczenia się cukru. Wsypujemy wiórki kokosowe i podsmażamy je do czasu aż zbrązowieją. Wierzch biszkoptu smarujemy kremem, następnie krem posypujemy przestudzonymi wiórkami.
Ciasto z kremem i wiórkami kokosowymi
pieczemy biszkopt w temp. 180 stopni około 30 minut
Ciasto z kremem i wiórkami kokosowymi
Krem do karpatki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu
Ciasto z kremem i wiórkami kokosowymi
Tak przygotowany krem rozsmarowujemy na biszkopcie
Ciasto z kremem i wiórkami kokosowymi
Krem posypujemy przestudzonymi wiórkami kokosowymi