katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Ciasto z kremem krówkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczne zagniatane ciasto z dodatkiem miodu.Przełożone kremem z masą kajmakową.doskonałe na święta ,rodzinne spotkania i do niedzielnej kawy..

Ciasto z kremem krówkowym

Składniki:

Ciasto z kremem krówkowym

 

  • na ciasto

 

 

  • na krem

 

 

  • na posypkę

 

  • słonecznik ok 1 szkl
  • cukier 1-2 łyżki
  • masło 1 łyżka

 

  • dodatkowo

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z kremem krówkowym
Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Każdą część osobno rozwałkować i upiec 3 placki takiej samej wielkości. Blaty wystudzić. Na patelnię wysypać orzechy i przesmażyć na maśle. Wystudzić. Masło albo margarynę zmiksować z masą krówkową i na koniec dodać orzechy i dokładnie wymieszać, można dodać troszkę więcej masła. Wystudzone placki przełożyć przygotowanym kremem. Żelatynę rozmieszać w jak najmniejszej ilości gorącej wody i przestudzić. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy żelatynę. Śmietanę wyłożyć na ostatni placek. Słonecznik wyłożyć na patelnię i lekko zrumienić, dodać masło, cukier i mieszać do ze złocenia i połączenia ze słonecznikiem. Wystudzić i obsypać nim ciasto.