aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 444]

Ciasto z masą jogurtową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszne ciasto rewelacyjna jest masa, bo jogurty można dawać różno -smakowe i tworzyć pyszne smaki owocowe!

Ciasto z masą jogurtową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z masą jogurtową

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z masą jogurtową
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia. Mieszamy, wylewamy na blachę o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Przekrawamy na pół. Ciasto: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do nich 0,5 szkl cukru, rodzynki, orzechy i olej. Odstawiamy na dwie godziny. Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy jedno żółtko, miód, mąkę, sodę, i jabłka. Mieszamy i pieczemy do 40 minut w 180 stopniach. Masa: Z mleka, cukru, żółtek i mąk gotujemy budyń. Łączymy z utartym masłem na końcu z jogurtami. Przełożenie ciasta: Biszkopt- masa- ciasto- masa- biszkopt
Ciasto z masą jogurtową
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka mieszamy. Dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia.
Ciasto z masą jogurtową
Ciasto: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do nich 0,5 szkl cukru, rodzynki, orzechy i olej.
Ciasto z masą jogurtową
Do jabłek dodajemy makę pszenną, miód i sodę.
Ciasto z masą jogurtową
Masa: Z mleka, cukru, żółtek i mąk gotujemy budyń. Łączymy z utartym masłem na końcu z jogurtami.