Ciasto z masą jogurtową

Z kremem « poprzedni | następny »
betinka83 - Przepis na: Ciasto z masą jogurtową offline

Kucharz
Przepisy: 30
Ciasto z masą jogurtową
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jedno z lepszych jakie znam..:-)


trudność: średne
czas:

Ciasto z masą jogurtową - SKŁADNIKI:

  • Ciasto:
  • 1,5 szkl mąki pszennej
  • szklanka cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 5 jaj
  • proszek do pieczenia
  • Masa:
  • 1,5 szkl słodkiej śmietany 30-36%
  • 2 szkl jogurtu naturalnego
  • słoiczek dżemu ananas/brzoskwinia ok 210 gram
  • 5 czubatych łyżek żelatyny

Ciasto z masą jogurtową - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto: jajka ubić z cukrem, dodać pozostałe składniki. Wylać do tortownicy i piec 30 min w 180 stopniach C. Masa: żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i zostawic do ostygnięcia. Jogurt wymieszac z dżemem, dodać ubitą na sztywno śmietanę. Do masy dodawac stopniowo schłodzoną żelatynę (cały czas mieszać). Rozłożyć na ostudzonym cieście. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Udekorować owocami i galaretką. Ciasto najlepsze na drugi dzień.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto z masą jogurtową  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z kremem
Rolada z jagodowym nadzieniem Ciasto napoleonka Torcik porzeczkowy
Cytrynowy ananasek Ciasto z kaszą manną bez pieczenia Kokosowe ciasto na herbatnikach
Śmietanowa tarta resztkowa Dari  Czekoladowy torcik z bobu z sezamem Tarta z malinami i kremem mascarpone
Tarta  z malinami Ciasto marchewkowe z dwoma kremami Murzynek przekładany

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane