Ciasto z masą kokosową

Z kremem « poprzedni | następny »
madzik323 - Przepis na: Ciasto z masą kokosową offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 328
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Ciasto z masą kokosową
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciemne ciasto z masą kokosową z polewą z czekolady. Uwielbiane przez miłośników kokosu znika bardzo szybko.


trudność: średne
czas:
ilość porcji: 20

Ciasto z masą kokosową - SKŁADNIKI:

  • CIASTO
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1/2 łyżki sody oczyszczonej
  • 1 łyżka kakao
  • 1/2 szklanki mleka
  • MASA
  • 2 szklanki wiórków kokosowych
  • 2 szklanki mleka
  • 12 dag masła kokosowego
  • 2/3 szklanki cukru
  • 7 łyżek kaszy manna
  • 10 łyżek śmietany 30 %
  • POLEWA
  • 10 dag mlecznej czekolady
  • 4 łyżki mleka
  • 3 łyżki rumu
  • 8 dag gorzkiej czekolady

Ciasto z masą kokosową - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto: Jajko ubijamy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy mąkę pszenną, sodą oczyszczoną oraz kakao i wlewamy mleko z olejem. Całość dokładnie mieszamy i wlewamy na blaszkę. Pieczemy około 20 minut w 175 stopniach. Masa: Do garnka wlewamy mleko, wiórki kokosowe, masło kokosowe, cukier oraz śmietanę 30 % oraz manną kaszkę i gotujemy około 30 minut. Powstałą masę miksujemy blenderem i rozsmarowujemy na upieczonym cieście. Polewa: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem mleka i wlewamy rum. Po lekkim przestudzeniu rozsmarowujemy na masie. Pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto z masą kokosową  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z kremem
Mocno kokosowe ciacho Marchwiowy metrowiec Ciasto cytrynowe
Śmietanowiec z brzoskwiniami Puchatek, czyli ciasto z kremem Ciasto cytrynowe z musem jabłkowym
Tarta z kremem cytrynowym Alpejka malinowa Tort czekoladowo-chałwowy
Tarta z kremem i kiwi Szybkie ciasto z kremem Kakaowe z bananami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane