PATI197799

PATI197799

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Ciasto z migdałami i bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto lekkie i puszyste, nie za słodkie.

Ciasto z migdałami i bitą śmietaną

Składniki:

Ciasto z migdałami i bitą śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z migdałami i bitą śmietaną
Krem. 3/4 litra mleka zagotować z cukrem , dodać rozrobiony budyń w 1/4 litra mleka z mąką, mąką ziemniaczaną i jajkiem. Zagotować. Wystudzić, zmiksować z masłem. Żelatynę rozpuścić w 2/3 szklanki wody. Śmietanę ubić, stopniowo dodać rozpuszczoną żelatynę, zmiksować. Na blasze ułożyć ciastka. Na nie masę budyniową . Przykryć ciastkami. Rozprowadzić masę kajmakową. Przykryć ciastkami. Na wierzch położyć masę z bitej śmietany. Posypać migdałami.

Tagi:

jajko jajka