Ciasto z oliwą

Ciasta « poprzedni | następny »
gottrina

Szef Kuchni
Przepisy: 56
Ciasto z oliwą
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciasto z oliwą to szybki pomysł na deser.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto z oliwą - SKŁADNIKI:

  • 6 szt jajka,
  • 1 szkl cukier,
  • 18 łyżek oliwa,
  • 1 opakowanie cukier waniliowy,
  • 2 szkl mąka pszenna,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia

Ciasto z oliwą - PRZYGOTOWANIE:

Ubić białka ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy z 1 szklanką cukru. Dodać olej i ciągle ubijać. Następnie dodać cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia. Całość wymieszać. Wylać gotowe ciasto na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto z oliwą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Czekoladowa Pavlova z winogronami Rolada biszkoptowa z mandarynkami Piramida śmietanowo-kakaowa
Babka piaskowa z kajmakiem Wielkanocna babka banana bread Ciasto "Stefanka"
Sernik szachownica Kolorowy torcik na zimno Mazurek z powidłami i masą krówkową
Sernik na zimno z musem jabłkowym Szarlotka po królewsku z polewą karmelową Truskawki w lesie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Wygraj kartę o wartości 200zł! Wygraj kartę o wartości 200zł!

    Czy znasz produkty Hortex, które zawierają
paprykę? Wymień przynajmniej trzy i napisz: jakie
 jest Twoje ulubione danie z papryką? Uzasadnij
swoją odpowiedź. Do wygrania 5 kart DUKA o wartości 200 zł każda. Konkurs trwa od 18.03. do 31.03. Zapraszamy!

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane