Ciasto z orzechami wloskimi

Z orzechami « poprzedni | następny »
luna

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 1
Ciasto z orzechami wloskimi
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 9

Pyszne, wilgotne ciasto orzechowe.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto z orzechami wloskimi - SKŁADNIKI:

  • 2 jajka
  • 100 gram cukru
  • 100 ml. oleju
  • 100 gram serka wiejskiego lub homog.
  • 100 gram maki pszennej
  • 100 gram zmielonych orzechow wloskich
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
  • 70 gram posiekanej czekolady

Ciasto z orzechami wloskimi - PRZYGOTOWANIE:

Jajka ubic z cukrem, dodac olej i dalej ubijac. Nastepnie wmieszac serek, make wymieszana z proszkiem do pieczenia i zmielone orzechy wloskie. Na koniec dodac drobno posiekana czekolade, wymieszac i piec ok.45 min. w 180 °C w malej formie np. keksowce. Po upieczeniu mozna udekorowac polewa czekoladowa i polowkami orzechow. Ciasto smakuje pysznie i jest bardzo wilgotne.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto z orzechami wloskimi (strona 1 z 1)  
cherry

cherry

2010-10-05 13:00
Świetne orzechowe ciasto! Dodam do ulubionych, choć zbiera mi się tych przepisów, kiedy zacznę je testować :) Najwyżej zacznę teraz od końca :)
Skomentuj
Oceń:
0
Jojo

Jojo

2010-10-05 14:31
Pyszne ! Luna mam pytanie : jak piszesz "serek homogenizowany " - to masz na mysli Frischkäse typu philadelphia , czy Quark - Ktory z nich lepiej jest dodac ?
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna

2010-10-05 15:48
Jojo napisał(a):

Pyszne ! Luna mam pytanie : jak piszesz "serek homogenizowany " - to masz na mysli Frischkäse typu philadelphia , czy Quark - Ktory z nich lepiej jest dodac ?

Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna

2010-10-05 15:49
luna napisał(a):

Jojo napisał(a):

Pyszne ! Luna mam pytanie : jak piszesz "serek homogenizowany " - to masz na mysli Frischkäse typu philadelphia , czy Quark - Ktory z nich lepiej jest dodac ?


Jojo, ja dodalam Körniger Frischkäse/Cottage Cheese, ale Quark tak samo sie nadaje.
Skomentuj
Oceń:
0
Natala1210

Natala1210

2010-10-05 17:00
Uwielbiam takie ciasta,5!
Skomentuj
Oceń:
0
Jojo

Jojo

2010-10-05 22:35
Dzieki luna za odpowiedz . Po napisaniu komentarza obejrzalam zdjecia na forum i domyslilam sie jakiego serka uzylas :))
Skomentuj
Oceń:
0
jovi

jovi

2010-10-05 22:45
Wspaniały!
Skomentuj
Oceń:
0
Anula

Anula

2010-10-06 19:37
Swietne ciacho-5:)
Skomentuj
Oceń:
0
iwi69

iwi69

2010-10-07 08:51
Dobre takie ciacho zreszta jak zawsze te Twoje ciasta to pychota.
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna

2010-10-07 09:51
Dziekuje Wam serdecznie za tak mile komentarze i zachecam do upieczenia ciasta:)
Skomentuj
Oceń:
0
Bahus

Bahus

2010-10-07 20:23
Nawet nie wiesz jak trafiłaś u mnie w "czas" właśnie nie wiem co zrobić z nadmiarem orzechów włoskich....piąteczka
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z orzechami
Kubeczkowe jogurtowe z gruszkami Drożdżowa strucla orzechowa Ciasto Amerykaniec
Ciasto orzechowe biszkoptowe Tarta orzechowa Ciasto kawowe z orzechami włoskimi
Drożdżówka z masą orzechową i śliwkami Wiśniowe Clafoutis Ciasto Prince Polo
Marysieńka z orzechami Sernik gotowany przekładany plackami miodowymi Snikers bez pieczenia

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane