Ciasto z orzechami wloskimi

Z orzechami « poprzedni | następny »
luna

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 1
Ciasto z orzechami wloskimi
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 9

Pyszne, wilgotne ciasto orzechowe.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto z orzechami wloskimi - SKŁADNIKI:

  • 2 jajka
  • 100 gram cukru
  • 100 ml. oleju
  • 100 gram serka wiejskiego lub homog.
  • 100 gram maki pszennej
  • 100 gram zmielonych orzechow wloskich
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
  • 70 gram posiekanej czekolady

Ciasto z orzechami wloskimi - PRZYGOTOWANIE:

Jajka ubic z cukrem, dodac olej i dalej ubijac. Nastepnie wmieszac serek, make wymieszana z proszkiem do pieczenia i zmielone orzechy wloskie. Na koniec dodac drobno posiekana czekolade, wymieszac i piec ok.45 min. w 180 °C w malej formie np. keksowce. Po upieczeniu mozna udekorowac polewa czekoladowa i polowkami orzechow. Ciasto smakuje pysznie i jest bardzo wilgotne.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto z orzechami wloskimi (strona 1 z 1)  
cherry

cherry

2010-10-05 13:00
Świetne orzechowe ciasto! Dodam do ulubionych, choć zbiera mi się tych przepisów, kiedy zacznę je testować :) Najwyżej zacznę teraz od końca :)
Skomentuj
Oceń:
0
Jojo

Jojo

2010-10-05 14:31
Pyszne ! Luna mam pytanie : jak piszesz "serek homogenizowany " - to masz na mysli Frischkäse typu philadelphia , czy Quark - Ktory z nich lepiej jest dodac ?
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna

2010-10-05 15:48
Jojo napisał(a):

Pyszne ! Luna mam pytanie : jak piszesz "serek homogenizowany " - to masz na mysli Frischkäse typu philadelphia , czy Quark - Ktory z nich lepiej jest dodac ?

Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna

2010-10-05 15:49
luna napisał(a):

Jojo napisał(a):

Pyszne ! Luna mam pytanie : jak piszesz "serek homogenizowany " - to masz na mysli Frischkäse typu philadelphia , czy Quark - Ktory z nich lepiej jest dodac ?


Jojo, ja dodalam Körniger Frischkäse/Cottage Cheese, ale Quark tak samo sie nadaje.
Skomentuj
Oceń:
0
Natala1210

Natala1210

2010-10-05 17:00
Uwielbiam takie ciasta,5!
Skomentuj
Oceń:
0
Jojo

Jojo

2010-10-05 22:35
Dzieki luna za odpowiedz . Po napisaniu komentarza obejrzalam zdjecia na forum i domyslilam sie jakiego serka uzylas :))
Skomentuj
Oceń:
0
jovi

jovi

2010-10-05 22:45
Wspaniały!
Skomentuj
Oceń:
0
Anula

Anula

2010-10-06 19:37
Swietne ciacho-5:)
Skomentuj
Oceń:
0
iwi69

iwi69

2010-10-07 08:51
Dobre takie ciacho zreszta jak zawsze te Twoje ciasta to pychota.
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna

2010-10-07 09:51
Dziekuje Wam serdecznie za tak mile komentarze i zachecam do upieczenia ciasta:)
Skomentuj
Oceń:
0
Bahus

Bahus

2010-10-07 20:23
Nawet nie wiesz jak trafiłaś u mnie w "czas" właśnie nie wiem co zrobić z nadmiarem orzechów włoskich....piąteczka
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z orzechami
Miodownik z orzechami i kawą Ciasto pysznotka Ciasto miodowo orzechowe
Ciasto orzechowo - budyniowe Orzechowiec mojej mamy Pyszne ciasto miodowe
Ciasto serowo-makowo-orzechowe Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino Ciasto z pianką orzechowo-kokosową
Ciasto z prince polo Miodownik z orzechami Drożdżowy wieniec ze śliwkami i orzechami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane