paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ciasto z porzeczkami kremem i bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Lekko kwaskowe i smaczne ciasto z kremem oraz bitą śmietaną z czerwonymi porzeczkami na biszkopcie.

Ciasto z porzeczkami kremem i bitą śmietaną

Składniki:

Ciasto z porzeczkami kremem i bitą śmietaną

 

  • biszkopt z 6 jaj 1 szt
  • margaryna 1 kostka
  • bita śmietana 36% 0,4 litra
  • porzeczki czarne 3 szklanki
  • cukier 3 łyżki
  • sok z cytryny z 1 szt
  • mleko 0,5 litra
  • budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • cukier puder 3/4 szkl
  • woda przegotowana 3/4 szklanki

Sposób przygotowania:

Ciasto z porzeczkami kremem i bitą śmietaną
Budyń śmietankowy ugotować według informacji zawartej na opakowaniu i wystudzić. Margarynę i cukier puder zmiksować na puszysta masę. Do masy dodawać po łyżce budyniu nie przestając ucierać. Do kremu wsypać połowę porzeczek i delikatnie wymieszać. Wodę, sok z cytryny i cukier wymieszać, nasączyć tą wodą przekrojony na pół biszkopt. Na jeden kawałek położyć krem równo rozsmarować przykryć drugą częścią ciasta. Bitą śmietanę ubić pod koniec wsypać porzeczki i chwilę razem ubijać. Na górę ciasta wyłożyć bitą śmietanę , dowolnie udekorować ciasto.

Tagi:

biszkopt