Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Ciasto z rabarbarem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne kruche ciasto z rabarbarem. Super smakuje w połączeniu z cukrem pudrem, idealne do porannej kawy :)

Ciasto z rabarbarem

Składniki:

Ciasto z rabarbarem

 

  • masło 200 gram
  • cukier waniliowy 1 łyżka
  • mąka pszenna 2 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • jajka 3 sztuki
  • cukier 1/2 szklanki
  • rabarbar 0,75 kg
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Ciasto z rabarbarem
Przygotowujemy rabarbar. Obcinamy końcówki, myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze równe kawałki by później ułożyć je na cieście.

Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem.

Stopniowo dodajemy jajka i resztę składników. Gotowe ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto układamy rabarbar.

Pieczemy ok. 40minut w temperaturze 180stopni. Gotowy podaniem posypujemy cukrem pudrem.