aczp

aczp

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 108]

Ciasto z rukolą i kremem z białą czekoladą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Proste w przygotowaniu ciasto, w optymistycznym zielonym kolorze z pysznym serkowym kremem, w sam raz na początek wiosny.

Ciasto z rukolą i kremem z białą czekoladą

Składniki:

Ciasto z rukolą i kremem z białą czekoladą

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z rukolą i kremem z białą czekoladą
Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Olej miksujemy blenderem z rukolą tak, aby rukola całkowicie została zmiksowana. Do masy jajecznej wlewamy olej z rukolą, miksujemy i dodajemy pozostałe składniki. Całość miksujemy tylko do połączenia składników, dodajemy posiekane orzechy włoskie i przelewamy ciasto na blaszkę o wymiarach 20X20 wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st.C około 45 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy, czy ciasto jest upieczone. Mascarpone miksujemy z twarożkiem. Czekoladę rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej, wlewamy do masy serowej i miksujemy. Krem wykładamy na wystudzone ciasto, kroimy na porcje i podajemy.