paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ciasto z truskawkami i kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne ucierane ciasto z całymi truskawkami. Truskawki posypane obficie kruszonką. To ciasto smakuje każdemu .

Ciasto z truskawkami i kruszonką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z truskawkami i kruszonką

 

  • ciasto

 

  • margaryna 25 dag
  • cukier 20 dag
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • jajka 5 sztuk
  • mąka 30 dag

 

  • kruszonka

 

 

  • dodatkowo

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z truskawkami i kruszonką
Masło przełożyć do miski i wsypać oba cukry. Utrzeć razem na puszystą masę. Nie przerywając ucierania wbijać po jednym jajku. Po połączeniu masy maślanej z jajkami dodawać porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy. Na ciasto wyłożyć opłukane i osuszone truskawki. Mąkę, masło i cukier puder zagnieść na kruszonkę, posypać nią truskawki. Ciasto piecz na złoty kolor kruszonki w nagrzanym piekarniku na 170 stopni. 
Ciasto z truskawkami i kruszonką
Truskawki opłukać, obarć z sypułek i osuszyć.
Ciasto z truskawkami i kruszonką
Masło przełożyć do miski i wsypać oba cukry. Utrzeć razem na puszystą masę. Nie przerywając ucierania wbijać po jednym jajku.
Ciasto z truskawkami i kruszonką
Po połączeniu masy maślanej z jajkami dodawać porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
Ciasto z truskawkami i kruszonką
Ciasto przelać do formy. Na ciasto wyłożyć opłukane i osuszone truskawki.