Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 320]

Ciasto z truskawkami i twarogiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepyszne, puszyste i wilgotne ciasto z truskawkami przełamane kwaskowym twarogiem zapieczone z dużą ilością kruszonki.

Ciasto z truskawkami i twarogiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto z truskawkami i twarogiem

Ciasto:

Dodatki:

Sposób przygotowania:

Ciasto z truskawkami i twarogiem

Przygotowanie kruszonki:

Ciasto z truskawkami i twarogiem
Kruszonka przygotowana z margaryny, mąki i cukru

Z margaryny, mąki oraz cukrów wyrobić ręcznie kruszonkę ugniatając, następnie wyrabiając palcami. Odsypać jedną szklankę.

Przygotowanie ciasta:

Ciasto z truskawkami i twarogiem
Wszystkie składniki w trakcie mieszania na ciasto

Do miski dodać pozostałe składniki ciasta. Wymieszać na gładką masę.

Pieczenie ciasta:

Ciasto z truskawkami i twarogiem
Ciasto z twarogiem i truskawkami przed upieczeniem

Ciasto wylać do tortownicy o średnicy 26 cm wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą. Wyrównać.

Posypać porwanym drobno palcami twarogiem, ułożyć pokrojone w plasterki truskawki, wysypać kruszonkę.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 35-40 do minut do suchego patyczka.

Smacznego!

Tagi:

owoce ciasto