gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Ciasto z winogronami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie w przygotowaniu wilgotne ciasto jogurtowe, na które można wyłożyć dowolne owoce i zalać galaretką.

Ciasto z winogronami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z winogronami

 

  • Ciasto
  • 220 g jogurtu naturalnego
  • 7 łyżek oleju
  • 3 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 6 jajek
  • 3 łyżeczki proszku

 

  • Dodatki
  • winogrona bez pestek
  • 2 galaretki zielonego koloru

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z winogronami
Mieszamy razem sypkie produkty mąkę, cukier, proszek. Następnie do połączonych produktów dodajemy całe jajka, olej i jogurt – mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta. Ciasto wylewamy do blaszki – pieczemy 30 minut w temp. 180. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody – odkładamy do lekkiego stężenia. Na upieczone ostudzone ciasto, rozkładamy winogrona i zalewamy tężejącą galaretką.
Ciasto z winogronami
Mieszamy razem sypkie produkty dodajemy jajka
Ciasto z winogronami
Na koniec wmieszać do składników jogurt i olej
Ciasto z winogronami
Ciasto wylewamy do blaszki - pieczemy 30 minut
Ciasto z winogronami
Rozpuszczamy galaretkę dodajemy winogrona