szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Ciecierzyca o paprykowym smaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Ciecierzyca pieczona to pomysł na przekąskę, lub przegryzkę np zamiast chipsów. Znalazłam przepis w necie i postanowiłam wypróbować.

Ciecierzyca o paprykowym smaku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciecierzyca o paprykowym smaku

 

Sposób przygotowania:

Ciecierzyca o paprykowym smaku
Ciecierzycę odsączamy z zalewy i płuczemy wodą. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy sól oraz paprykę słodką. Całośc mieszamy, po czym dodajemy do marynaty ciecierzycę i wszystko dokładnie mieszamy.

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wysypujemy na nią przygotowaną ciecierzycę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 20 minut.
Ciecierzyca o paprykowym smaku
Cicierzycę odsączamy z zalewy i płuczemy
Ciecierzyca o paprykowym smaku
W miseczce mieszamy oliwe z solą i słodką papryką
Ciecierzyca o paprykowym smaku
do miseczki przekłądmay ciecierzycę i dokładnie mieszamy
Ciecierzyca o paprykowym smaku
Przekładamy na blaszkę i pieczemy ok 20 minut