Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Cieciorka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Cieciorka działa przeciwbólowo, wspomaga trawienie, podnosi odporność organizmu, poprawia stan skóry i włosów ma same dobroczynne właściwości i do tego jest smaczna.

Cieciorka po bretońsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Cieciorka po bretońsku

 

  • 400g cieciorki,
  • 2 cebule,
  • 400g kiełbasy,
  • 200g boczku,
  • 7 łyżek koncentratu pomidorowego,
  • 2 łyżki cukru,
  • 3 łyżki majeranku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1/3 łyżeczki ostrej papryki,
  • Sól,
  • Pieprz,
  • Olej do

Sposób przygotowania:

Cieciorka po bretońsku
Ciecierzycę zalać wodą i odstawić na całą noc (12h) . Następnie gotować ja 1,5 h w tej samej wodzie. Kiełbasę pokroić na plasterki i usmażyć. Na tej samej patelni i tłuszczu usmażyć obraną i posiekaną cebulę . Boczek pokroić w kostkę i dodać do cebuli, usmażyć.

Następnie wszystko dodać do miękkiej cieciorki. Ponownie na tej samej patelni gotować ok 4 min przecier z 4 łyżkami wody i cukrem. Tak przygotowany dodać do cieciorki i gotować jeszcze chwilę.

Pod koniec doprawić do smaku. 
Cieciorka po bretońsku
Ciecierzycę zalać wodą i odstawić na całą noc (12h) . Następnie gotować ja 1,5 h w tej samej wodzie.
Cieciorka po bretońsku
Kiełbasę pokroić na plasterki i usmażyć. Na tej samej patelni i tłuszczu usmażyć obraną i posiekaną cebulę dodać boczek
Cieciorka po bretońsku
Ponownie na tej samej patelni gotować ok 4 min przecier z 4 łyżkami wody i cukrem.
Cieciorka po bretońsku
Gotową ciecierzycę doprawić do smaku przyprawami