Strona główna Cielęcina duszona w warzywach

Cielęcina duszona w warzywach

Cielęcina « poprzedni | następny »
Krakowianka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Cielęcina duszona w warzywach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna, miękka cielęcinka z warzywami


trudność: łatwe
czas:

Cielęcina duszona w warzywach - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg cielęcina bez kości z udźca,
  • 3 szt marchew,
  • 2 szt cebula,
  • 1/2 kg ziemniaki,
  • 2 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 1,5 szkl wino białe wytrawne,
  • 4 łyżki oliwa,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

Cielęcina duszona w warzywach - PRZYGOTOWANIE:

Mięso podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem obrumienić na rozgrzanej oliwie. Zrumienione mięso wyjąć a na tłuszcz wsypać pokrojone marchewki i cebulę, włożyć mięso, podlać winem , dodać koncentrat pomidorowy i dusić pod przykryciem około 15 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, oprószyć solą i pieprzem. Dusić do miękkości.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cielęcina duszona w warzywach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cielęcina
Pieczeń z mielonej cielęciny Cielęcina z kolorową jajecznicą Pieczeń cielęca z pomarańczą
Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką Kotleciki z mietą i przyprawami Rolada cielęca z grzybami
Gicz cielęca w ziemniakach Kotleciki na bogato Cielęcina panierowana
Cielęca pieczeń z winogronami Zapiekanka ziemniaczana z cielęciną i burakami Świąteczna wędlina

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane