Strona główna Cielęcina duszona w warzywach

Cielęcina duszona w warzywach

Cielęcina « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Cielęcina duszona w warzywach offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2427
Cielęcina duszona w warzywach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna, miękka cielęcinka z warzywami


trudność: łatwe
czas:

Cielęcina duszona w warzywach - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg cielęcina bez kości z udźca,
  • 3 szt marchew,
  • 2 szt cebula,
  • 1/2 kg ziemniaki,
  • 2 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 1,5 szkl wino białe wytrawne,
  • 4 łyżki oliwa,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

Cielęcina duszona w warzywach - PRZYGOTOWANIE:

Mięso podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem obrumienić na rozgrzanej oliwie. Zrumienione mięso wyjąć a na tłuszcz wsypać pokrojone marchewki i cebulę, włożyć mięso, podlać winem , dodać koncentrat pomidorowy i dusić pod przykryciem około 15 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, oprószyć solą i pieprzem. Dusić do miękkości.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cielęcina duszona w warzywach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cielęcina
Gulasz cielęcy z brokułami Sznycel po wiedeńsku Duszona cielęcina z maderą i grzybami
Cielęcina duszona w cebuli Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami Makaron zapiekany z pulpecikami cielęcymi
Cielęcina w occie balsamicznym i pomarańczach Roladki cielęce w sosie grzybowym Sos z cielęcego serduszka
Cielęcina w aromatycznym sosie z podgrzybków Pieczona cielęcina Cielęce pulpety w sosie pomidorowym

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane