Strona główna Cielęcina duszona w warzywach

Cielęcina duszona w warzywach

Cielęcina « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Cielęcina duszona w warzywach offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Cielęcina duszona w warzywach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna, miękka cielęcinka z warzywami


trudność: łatwe
czas:

Cielęcina duszona w warzywach - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg cielęcina bez kości z udźca,
  • 3 szt marchew,
  • 2 szt cebula,
  • 1/2 kg ziemniaki,
  • 2 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 1,5 szkl wino białe wytrawne,
  • 4 łyżki oliwa,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

Cielęcina duszona w warzywach - PRZYGOTOWANIE:

Mięso podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem obrumienić na rozgrzanej oliwie. Zrumienione mięso wyjąć a na tłuszcz wsypać pokrojone marchewki i cebulę, włożyć mięso, podlać winem , dodać koncentrat pomidorowy i dusić pod przykryciem około 15 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, oprószyć solą i pieprzem. Dusić do miękkości.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cielęcina duszona w warzywach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cielęcina
Zapiekanka ziemniaczana z cielęciną i burakami Świąteczna wędlina Paprykowa zupa gulaszowa
Gulasz  z oliwkami Gulasz cielęcy z brokułami Sznycel po wiedeńsku
Duszona cielęcina z maderą i grzybami Cielęcina duszona w cebuli Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami
Makaron zapiekany z pulpecikami cielęcymi Cielęcina w occie balsamicznym i pomarańczach Roladki cielęce w sosie grzybowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane