Strona główna Cielęcina duszona w warzywach

Cielęcina duszona w warzywach

Cielęcina « poprzedni | następny »
Krakowianka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Cielęcina duszona w warzywach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna, miękka cielęcinka z warzywami


trudność: łatwe
czas:

Cielęcina duszona w warzywach - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg cielęcina bez kości z udźca,
  • 3 szt marchew,
  • 2 szt cebula,
  • 1/2 kg ziemniaki,
  • 2 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 1,5 szkl wino białe wytrawne,
  • 4 łyżki oliwa,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

Cielęcina duszona w warzywach - PRZYGOTOWANIE:

Mięso podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem obrumienić na rozgrzanej oliwie. Zrumienione mięso wyjąć a na tłuszcz wsypać pokrojone marchewki i cebulę, włożyć mięso, podlać winem , dodać koncentrat pomidorowy i dusić pod przykryciem około 15 minut. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, oprószyć solą i pieprzem. Dusić do miękkości.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cielęcina duszona w warzywach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cielęcina
Cielęcina z kolorową jajecznicą Pieczeń cielęca z pomarańczą Rolada cielęca z włoską kapustą i papryką
Kotleciki z mietą i przyprawami Rolada cielęca z grzybami Gicz cielęca w ziemniakach
Kotleciki na bogato Cielęcina panierowana Cielęca pieczeń z winogronami
Zapiekanka ziemniaczana z cielęciną i burakami Świąteczna wędlina Paprykowa zupa gulaszowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane