Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Cielęcina faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mostek faszerowany na obiad

Cielęcina faszerowana

Składniki:

Cielęcina faszerowana

 

  • 300 g wątróbka cielęca
  • 1/2 szt bułka wrocławska
  • 600 g mielone mięso wieprzowe
  • 2 kg mostek cielęcy
  • 2 szt jajka
  • olej
  • 2 szt cebula
  • sól pieprz
  • natka pietruszki
  • majeranek

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Cielęcina faszerowana
Majeranek wymieszać z solą.
Usunąć kości z mięsa i naciąć kieszeń, natrzeć solą i majerankiem. Cebulę pokroić i przesmażyć, wątróbkę namoczyć w mleku, odsączyć i pokroić, dodać do cebuli, smażyć 10 minut. Wątróbkę, mielone mięso, namoczoną i odciśniętą bułkę przyprawić. Dodać jajka, natkę, i wymieszać. Nadziać mostek i zszyć, zrumienić na oleju, podlać wodą piec w temp. 200 stop. Przez 1 godz.