Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Cielęcina w przyprawach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kolejne aromatyczne mięso tym razem do pieczenia na grillu.

Cielęcina w przyprawach

Składniki:

Cielęcina w przyprawach

 

  • 6 sznycli cielęcych
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sok z cytryny i starta skórka
  • 2-3 łyżki oliwy
  • sos czosnkowy "winiary"
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszlo
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Cielęcina w przyprawach
Mięso umyć, osuszyć lekko rozbić przez folię . Czosnek przpuścić przez praskę wymieszaną z gałką muszkatołową, tymiankiem, sokiem i skórką z cytryny, natką i 2 łyżka oliwy. Powstałą pastą natrzeć mięso, wstawić na kilka godzin do lodówki przykryte. Posolić i upiec na grillu, piec smarując pozostałą marynatą.