Strona główna Cielęcina w  sosie własnym

Cielęcina w  sosie własnym
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Cielęcina « poprzedni | następny »
Przepis redakcyjny
 Cielęcina w  sosie własnym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne


trudność: średne
czas:

Cielęcina w  sosie własnym - SKŁADNIKI:

  • pół kilo cielęciny bez kości,
  • sproszkowana papryka słodka,
  • vegeta,
  • natka pietruszki,
  • 3  łyżki masła,
  • pieprz, sól,
  • 2  łyżki oleju,
  • 2  łyżki mąki

Cielęcina w  sosie własnym - PRZYGOTOWANIE:

Mięso wymyć, oczyścić z  błonek, wysuszyć i  pokroić w  drobną kostkę. Doprawić do smaku solą i  pieprzem oraz papryką słodką. Poszczególne kawałki mięsa rozbić tłuczkiem, po czym oprószyć mąką. Mięso podgrzać do zarumienienia na rozgrzanym oleju, dolać nieco wody i  dusić pod przykryciem przez ok. pół godziny do zmiękczenia.
Pod koniec duszenia dodać vegetę, masło i  natkę pietruszki. Podawać z  pieczonymi ziemniaczkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cielęcina w  sosie własnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cielęcina
Cielęca pieczeń z winogronami Zapiekanka ziemniaczana z cielęciną i burakami Świąteczna wędlina
Paprykowa zupa gulaszowa Gulasz  z oliwkami Gulasz cielęcy z brokułami
Sznycel po wiedeńsku Duszona cielęcina z maderą i grzybami Cielęcina duszona w cebuli
Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami Makaron zapiekany z pulpecikami cielęcymi Cielęcina w occie balsamicznym i pomarańczach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane