Strona główna Cielęcina w  sosie własnym

Cielęcina w  sosie własnym
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Cielęcina « poprzedni | następny »
Przepis redakcyjny
 Cielęcina w  sosie własnym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne


trudność: średne
czas:

Cielęcina w  sosie własnym - SKŁADNIKI:

  • pół kilo cielęciny bez kości,
  • sproszkowana papryka słodka,
  • vegeta,
  • natka pietruszki,
  • 3  łyżki masła,
  • pieprz, sól,
  • 2  łyżki oleju,
  • 2  łyżki mąki

Cielęcina w  sosie własnym - PRZYGOTOWANIE:

Mięso wymyć, oczyścić z  błonek, wysuszyć i  pokroić w  drobną kostkę. Doprawić do smaku solą i  pieprzem oraz papryką słodką. Poszczególne kawałki mięsa rozbić tłuczkiem, po czym oprószyć mąką. Mięso podgrzać do zarumienienia na rozgrzanym oleju, dolać nieco wody i  dusić pod przykryciem przez ok. pół godziny do zmiękczenia.
Pod koniec duszenia dodać vegetę, masło i  natkę pietruszki. Podawać z  pieczonymi ziemniaczkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cielęcina w  sosie własnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cielęcina
Zapiekanka ziemniaczana z cielęciną i burakami Świąteczna wędlina Paprykowa zupa gulaszowa
Gulasz  z oliwkami Gulasz cielęcy z brokułami Sznycel po wiedeńsku
Duszona cielęcina z maderą i grzybami Cielęcina duszona w cebuli Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami
Makaron zapiekany z pulpecikami cielęcymi Cielęcina w occie balsamicznym i pomarańczach Roladki cielęce w sosie grzybowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane