Strona główna Cielęcina w  sosie własnym

Cielęcina w  sosie własnym
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Cielęcina « poprzedni | następny »
Przepis redakcyjny
 Cielęcina w  sosie własnym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne


trudność: średne
czas:

Cielęcina w  sosie własnym - SKŁADNIKI:

  • pół kilo cielęciny bez kości,
  • sproszkowana papryka słodka,
  • vegeta,
  • natka pietruszki,
  • 3  łyżki masła,
  • pieprz, sól,
  • 2  łyżki oleju,
  • 2  łyżki mąki

Cielęcina w  sosie własnym - PRZYGOTOWANIE:

Mięso wymyć, oczyścić z  błonek, wysuszyć i  pokroić w  drobną kostkę. Doprawić do smaku solą i  pieprzem oraz papryką słodką. Poszczególne kawałki mięsa rozbić tłuczkiem, po czym oprószyć mąką. Mięso podgrzać do zarumienienia na rozgrzanym oleju, dolać nieco wody i  dusić pod przykryciem przez ok. pół godziny do zmiękczenia.
Pod koniec duszenia dodać vegetę, masło i  natkę pietruszki. Podawać z  pieczonymi ziemniaczkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Cielęcina w  sosie własnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cielęcina
Świąteczna wędlina Paprykowa zupa gulaszowa Gulasz  z oliwkami
Gulasz cielęcy z brokułami Sznycel po wiedeńsku Duszona cielęcina z maderą i grzybami
Cielęcina duszona w cebuli Polędwiczki w otulone wiejskim twarogiem i ziołami Makaron zapiekany z pulpecikami cielęcymi
Cielęcina w occie balsamicznym i pomarańczach Roladki cielęce w sosie grzybowym Sos z cielęcego serduszka

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane