beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Cielęcina w  sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

 Cielęcina w  sosie własnym

Składniki:

Cielęcina w  sosie własnym

 

  • pół kilo cielęciny bez kości,
  • sproszkowana papryka słodka,
  • vegeta,
  • natka pietruszki,
  • 3  łyżki masła,
  • pieprz, sól,
  • 2  łyżki oleju,
  • 2  łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Cielęcina w  sosie własnym
Mięso wymyć, oczyścić z  błonek, wysuszyć i  pokroić w  drobną kostkę. Doprawić do smaku solą i  pieprzem oraz papryką słodką. Poszczególne kawałki mięsa rozbić tłuczkiem, po czym oprószyć mąką. Mięso podgrzać do zarumienienia na rozgrzanym oleju, dolać nieco wody i  dusić pod przykryciem przez ok. pół godziny do zmiękczenia.
Pod koniec duszenia dodać vegetę, masło i  natkę pietruszki. Podawać z  pieczonymi ziemniaczkami.