ewcia0903

ewcia0903

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

cielęcina z grila

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać na gorąco lub na zimno, idealne na gril.Wszyscy się zajadają.

cielęcina z grila

Składniki:

cielęcina z grila

 

Sposób przygotowania:

cielęcina z grila
Oczyszczone mięso z błon umyć, osuszyć , mocno wygnieść ręką.
Drobniutko posiekany czosnek utrzeć z tymiankiem , gałką , pieprzem, sokiem i skórką z cytryny oraz oliwą i zieloną natką.
Tak przygotowaną pastą mocno nacierać mięso i w przykrytej salaterce zostawić je na noc w lodówce.
Następnego dnia oprószyć solą, ułożyć na rozgrzanym grilu , piec skrapiając marynatą i stopionym tłuszczem.

Tagi:

mięso danie