Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Cielęcina z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cielęcina to bardzo delikatne mięso, świetnie smakuje w połączeniu z warzywami

Cielęcina z marchewką

Składniki:

Cielęcina z marchewką

 

  • 1/2 kg cielęcina bez kości z udźca,
  • 1 kg marchewka,
  • 1 szt seler,
  • 2 szt cebula,
  • 1 łyżka masło,
  • 20 dag ryż,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 3 łyżki ketchup ostry,
  • 2 łyżki natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Cielęcina z marchewką
Mięso umyć, włożyć do garnka, wlać 3 szklanki wrzącej wody, dodać obraną marchew i seler, przyprawić solą i pieprzem, ugotować do miękkości. Następnie na wywarze z mięsa ugotować ryż. Ugotowane mięso i seler pokroić w kostkę, marchewkę w plasterki. Posiekaną cebulę zrumienić na maśle. Wszystko wymieszać z ryżem, polać ketchupem i posypać natka pietruszki.